food4future Publikationen

2021

Hervorhebungen: Partner*innen des food4future-Forschungsverbundes.

Manlosa, A.O., Hornidge, AK. & Schlüter, A. Aquaculture-capture fisheries nexus under Covid-19: impacts, diversity, and social-ecological resilience. Maritime Studies (2021).
doi:10.1007/s40152-021-00213-6 

2020

Hervorhebungen: Partner*innen des food4future-Forschungsverbundes.

Freudenreich H., Demmler K. M., Fongar A., Jäckering L. (2020). Effective interventions to increase food and nutrition security in response to Covid-19. Policy Brief: Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit (BMZ) und Entwicklung und Deutsches Evaluierungsinstitut der Entwicklungszusammenarbeit (DEval).
Download PDF

Ojha, S.; Bußler, S.Schlüter, O. K. (2020) Food waste valorisation and circular economy concepts in insect production and processing. Waste Management. 
doi:10.1016/j.wasman.2020.09.010

Albers, P.; Vogt J.; Regierer B.; Schreiner, M. (2020) Bioökonomische Innovationen für eine nachhaltige Agrarproduktion. Wasser und Abfall 7-8/2020.

Fröhling, A.; Bußler, S.; Durek, J.; Schlüter, O. (2020) Thermal impact on the culturable microbial diversity along the processing chain of flour from crickets (Acheta domesticus). Frontiers in Microbiology. 
doi:10.3389/fmicb.2020.00884